Trendyol GO Şirket Kuruluşu 2025- Trendyol GO Şahıs Şirketi İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?
Trendyol GO Şahıs Şirketi İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?, Trendyol Go Kurye Başvuru, Trendyol Go Kurye Şirket Açma, Trendyol Go Kurye Başvuruları Ve Muhasebe İşlemleri,
Trendyol Go ile kurye hizmeti sağlayarak kendi işinizi kurabilir ve kurye hizmeti verebilirsiniz. Trendyol üzerinden kuryecilik hizmeti verebilmeniz için bir şirketinizin olması gerekmektedir. Kurmanız gereken şirket türü şahıs, ltd yada aş olabilir. Eğer kendi işiniz olacak ve sadece bu işte siz yer alacaksanız ev adresinizi iş yeri olarak göstererek kira stopajı ödemeyerek şahıs şirketinizi kurup bu işlemi sağlayabilirsiniz.
Kendi işinizi yapacak ve ev adresinizi şirketinizin adresi olarak göstermek isterseniz kurmanız gereken şirket türü şahıs şirketi olacaktır. Şahıs şirketinin kuruluşu ve gerekli evrakları konusunda bilgi almak için Şahıs Nasıl Kurulur ve Gerekli Evraklar yazımızı okuyabilirsiniz.
Trendyol Go üzerinden kurye hizmeti vermek istediğinizde iki tip başvuru şekli bulunmaktadır. Bunlar, Motosikletle ve hafif ticari araçla çalışma tipidir. Motosiklet ile yapılacak olan kurye işlemlerinde araç tipi zorunluluğu bulunmamaktadır. Fakat arabalı dağıtımda, araç tipinin ticari olması ve aracın belirlenen şartlara uygun olması gerekmektedir. Kurye tipinizi belirledikten sonra bununla ilgili olarak araç temininde bulunmalı ve şirket kuruluşlarını. gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Kurye işini bireysel bir şekilde sağlayacaksanız şahıs şirketini gün içerisinde kurarak faaliyetinize başlayabilirsiniz.
Kuryecilik faaliyeti şahıs şirketi kurmaya ve home ofis olarak çalışmanıza uygundur. Dolayısıyla ev adresinizi şirket adresi olarak gösterebilirsiniz. Ev adresiniz için yapacağınız elektrik, su, internet ve kira ödemelerinin de yarısını gider olarak gösterebilirsiniz.
Şahıs şirketinin kurulumuyla birlikte yasal prosedür başlamış olacaktır. Artık fatura kesebilir ve yapılan masrafları gider olarak gösterip vergiden düşebilirsiniz. Şirket kurulumuyla birlikte vergi dairesine kayıtlı vergi mükellefi olmuş olursunuz.
Trendyol GO Şahıs Şirketi İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?
Trendyol, Trendyol GO Şahıs İşletmesi Kuruluş süreci
Kuruluş işlemleri son derece basittir. İşletme sahibi yukarıda sayılan evraklarla birlikte ofisimize gelip teslim ettikten sonra 1 gün içinde şirketin açılış işlemleri tamamlanır.
Meslek odası veya Ticaret Odasına kayıt gerekiyorsa işlemleri yapılır. Kaşe basımı ve banka hesapları halledildikten sonra ticari faaliyete başlanılabilir.
Şahıs Şirketi Kurmak İçin Gerekli Evraklar
Şahıs şirketi açmak için Aşağıdaki evrakları tam ve eksiksiz olarak hazırlamanız gerekmekte…
Kira sözleşmesi (işyeri kira sözleşmesi veya kendinize aitse tapu)
İkametgah belgesi (E-Devlet)
İmza beyannamesi (Noter)
Nüfus cüzdan fotokopisi
Şahıs İşletmesi Kuruluş süreci
Kuruluş işlemleri son derece basittir. İşletme sahibi yukarıda sayılan evraklarla birlikte ofisimize gelip teslim ettikten sonra 1 gün içinde şirketin açılış işlemleri tamamlanır
Şahıs Şirketi Kurmanın Avantajları ve Dezavantajları
Şahıs şirketinde aylık gideri diğer şirket türlerine göre çok daha düşüktür.
Şahıs şirketinde elde edilen kara göre kademeli olarak vergi hesaplanır. (%15 ~ %40)
Şahıs şirketinde noter masrafları diğer şirket türlerine göre çok daha az olacaktır.
Limited şirkette elde edilen kardan ödenecek vergi sabit %25 oranında hesaplanırken, şahıs şirketlerinde artan gelir durumuna bağlı olarak %40’a varan oranda vergilendirilebilir.
Gelir Vergisi Dilimleri 2025
158.000 TL’ye kadar | 15% |
330.000 TL’nin 158.000 TL’si için 58.100 TL, fazlası | 20% |
800.000 TL’nin 330.000 TL’si için 58.100 TL, fazlası | 27% |
4.300.000 TL’nin 800.000 TL’si için 158.000 TL, fazlası | 35% |
4.300.000 TL’den fazlasının 4.300.000 TL’si için 1.410.000 TL, fazlası | 40% |
Genç Gişirimci Teşvikinden Yararlanma Şartları Nelerdir?
İlk defa gelir vergisi mükellefi olmak
29 yaşını doldurmamış olmak ( 30 yaşından gün almamak )
3 yıl vergilendirme döneminde, elde ettikleri kazançların 300.000,00 TL’lik
kısmı Gelir Vergisinden İSTİSNA tutuluyor
1 yıl boyunca Bağ-kur prim desteği sağlanacaktır. Böylece aylık olarak
ödenmesi gereken prim 1 yıl boyunca Devlet hazinesinden karşılanacaktır
Şahıs Şirketi İçin Kira Stopajı Öder miyim?
İşyeri adresiniz dükkan, ofis ya da oturduğunuz ev (home ofis) de olsa, net kira tutarının 1/4 ‘ü sizin ödemeniz gereken stopaj tutarı olacaktır. Örneğin; kira sözleşmeniz aylık net 1.000 TL ise, kira tutarınız için her ay 250 TL kira stopajı hesaplanır ve her 3 ayda bir 750 TL şeklinde muhtasar beyannamenizde tahakkuk edilir.
İşyeri adresinizde kiracı değil, tapulu sahibiyseniz kira stopajı ödemezsiniz. Ya da sanal ofislerde olduğu gibi adresinizi bir şirketten kiralama söz konusuysa yine kira stopajı ödemezsiniz. Home ofis veya sanal ofis olarak da kuruluş işleminizi gerçekleştiririz.
Şahıs Şirketi Kurmak İçin Kendi Ev Adresimi Kullanabilir miyim?
Evet, şahıs şirketi kurmak için kendi ev adresinizi kullanabilirsiniz. Bir girişimci olarak yaptığınız işleri yasal prosedürlere uygun biçimde (fatura kesmek, yapılan masrafları vergiden düşebilmek) sürdürebilmek için şahıs şirketi kuruluşunuzu oturduğunuz ev adresi olarak (home ofis) gösterebilirsiniz.
Şahıs Şirketi Kurmak İsteyen Bir Girişimci Hangi Vergileri Öder?
Şahıs şirketi kuran bir girişimci, gerçek kişi mükellefiyet tesis etmiş olur. Gerçek kişi mükellef için aşağıdaki beyannameler düzenlenir. Bunlar;
Her ay KDV Ödemesi
Her ay çalışanınız varsa SGK primi ödemesi
Her ay Şahıs Şirketi Sahibinin Bağ-Kur primi
Mali Müşavir Ücreti
Üç ay da 1 Stopaj Vergisi
Üç ay bir Geçici Vergi
Yıllık Gelir Vergisi
ŞAHIS ŞİRKET KURULUŞUNDA MERAK EDİLENLER – SIKÇA SORULAN SORULAR
Home ofis olarak açılış için ek olarak hangi evrakları hazırlamam gerekiyor?
Home ofis ikamet ettiğiniz evde açılış anlamına gelmektedir. Geçerli ve yeni tarihli düzenlenmiş bir kira kontratı veya tapu fotokopisi yeterlidir.
Sanal ofis olarak Şahıs şirket kurabilir miyim?
Evet. Uygun bir sanal ofis firmasıyla anlaşıp, karşılıklı kontrat yapmanız gerekmektedir. Sanal ofis kullanmanın bazı avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır.
SSK’lı olarak çalışmaktayım. Şahıs şirketi kurmamda bir sakınca var mıdır?
Çalıştığınız şirket tarafından bir engel bulunmadığı taktirde limited şirket açmanızda bir engel yoktur. Ayrıca Bağ-Kur yükümlülüğünüz de SSK’lı olduğunuz için bulunmaz.
Emekliyim Şahıs şirketi kurabilir miyim?
Evet kurabilirsiniz. Bu durumda Bağ-Kur yükümlülüğünüz doğmaz.
Kira Stopajı Öder miyim?
İşyeri adresiniz dükkan, ofis ya da oturduğunuz ev (home ofis) de olsa, net kira tutarının 1/4 ‘ü sizin ödemeniz gereken stopaj tutarı olacaktır. Örneğin; kira sözleşmeniz aylık net 1.000 TL ise, kira tutarınız için her ay 250 TL kira stopajı hesaplanır ve her 3 ayda bir 750 TL şeklinde muhtasar beyannamenizde tahakkuk edilir.
İşyeri adresinizde kiracı değil, tapulu sahibiyseniz kira stopajı ödemezsiniz. Ya da sanal ofislerde olduğu gibi adresinizi bir şirketten kiralama söz konusuysa yine kira stopajı ödemezsiniz. Home ofis veya sanal ofis olarak da kuruluş işleminizi gerçekleştiririz.
Şirket Kurmak İsteyen Bir Girişimci Hangi Vergileri Öder?
Şahıs şirketi kuran bir girişimci, gerçek kişi mükellefiyet tesis etmiş olur. Gerçek kişi mükellef için bir yılda toplam 21 adet beyanname düzenlenir. Bunlar;
Her ay KDV beyannamesi (443,70 TL damga vergisi)
3 ayda bir muhtasar beyannamesi (526 TL damga vergisi)
3 ayda bir gelir geçici beyannamesi (526 TL damga vergisi)
Yıllık gelir vergisi beyannamesi (672,40 TL damga vergisi)
Yabancı uyruklu Türkiye’de şirket kurabilir mi?
Evet, Yabancılar Türkiye’de şirket kurabilir. Yabancı yatırımcılarla ilgili olarak Türkiye’de 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımcılar Kanunu mevcuttur. Bu kanunda genel olarak yatırım serbestisi, eşit muamele ve yabancı yatırımcının özendirilmesi esası benimsenmiştir
Yabancılar Türkiye’de işyeri açabilir mi?
Yabancı uyruklu kişiler Türkiye’de şirket kurabilir. Türkiye Cumhuriyetinde yabancı uyruklu kişilere uygulanacak kanun 17.06.2003 tarihli Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren 05.06.2003 tarih ve 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunudur.
Yabancılar şirket ortağı olabilir mi ?
Yabancılar ülkemizde %100 hisse sahibi olarak şirket kurabilir, devralabilir veya %40 hisseden az olmamak şartı ile (çalışma izni için) şirketlere ortak olabilirler. Şirket yeni kurulmuş ise 100 bin tl ödenmiş sermayesi olması yeterlidir, ilk altı ay içinde 5 Türk vatandaşı çalıştırılması zorunlu değildir.
Yabancılar hangi şirketleri kurabilir?
Eski Kanun döneminde yabancılara yalnızca anonim ve limited şirket kurma izni tanınıyordu. Artık yabancılar bakımından şirket türü noktasında sınırlama söz konusu değildir. TTK’da yer alan her türlü şirket türü ve TBK’da yer alan adi şirket türlerinden en uygun olanı belirlenip kurulabilir.
Aynı ofise 2 veya daha fazla limitet şirket kurulabilir mi?
Aynı adrese birden fazla şirket kurulmasında kanuni bir engel bulunmamaktadır
Şirket Unvanı nasıl seçilmeli?
Kullanılacak unvanın daha önce başka bir şirket tarafından alınmamış olması gerekmemektedir. Bu sebeple şirket kuruluş evraklarının hazırlanmasından önce unvanın boşta olup olmadığı kontrol edilmelidir.
Şirketler birden fazla iş alanında faaliyet gösterebilir mi?
Tek bir şirket ile birden fazla sektörde faaliyet gösterebilirsiniz. Kanuni engel yoktur
Vergi dairesinden gelen yetkili nelere bakıyor?
Şirket kurulumundan sonra vergi dairesinden yoklama için gelen denetleme memurları ne iş yapacaksınız, şirketinizin faaliyet alanları nedir gibi klasik sorular sorarlar. Normal bir denetim gibi düşünüp kendinizi kasmanıza gerek yok.
İkametgahı farklı yerde olan bir kişi bulunduğu yerde şirket kurabilir mi ?
Bu durum karşısında kanuni bir engel bulunmamaktadır İkametiniz Ankara’da olup da İstanbul’da iş kurabilirsiniz
Uzman Olduğumuz ve Tüm Detaylarına hakim Olduğumuz Şirket Kuruluş İşlemleri, Şirket Kuruluş İşlemleriniz İçin En Uygun Maliyetlerle ve En Hızlı Şekilde Tüm Ekibimizle Hizmetinizdeyiz. İşlemlerin Tam Ve Eksiksiz Olarak Yapılmasında Tecrübemiz ve Birikimimizle Daima Yanı Başınızdayız. info@sirketkurulusislemleri.com
Şirket, kuruluş, işyeri açılışı, limited şirket kuruluşu, şirket kurma aşamaları, limited şirketi nasıl kurulur, 2025 limited şirket kurma maliyeti, e ticaret kuruluşu, home ofis kuruluşu, sanal ofis kuruluşu,