Şahıs Şirketi Kuruluşu 2021

Şahıs şirketi nasıl kurulur?
Şahıs şirketi kuruluşu için gerekli evraklar nelerdir?
Şahıs şirketi kaç günde kurulur?
Şahıs şirketi kurma maliyeti ne kadar?
E ticaret şirket kuruluşu, şirket kuruluş işlemleri, Şahıs Şirketi Kurmanın Avantajları ve Dezavantajları nelerdir?
Genç girişimci istisnasından faydalanır mıyım?
Kira stopajı öder miyim?

Şahıs şirketi en çok kullanılan şirket türüdür. Karmaşık olmayan şahsi yönetim şekli, şirket sahibinin her türlü kararı kendi alabilmesi gibi birçok kolaylık sağlar. Şahıs işletmelerinin kuruluşu ve kapanışı son derece basit bir şekilde, kısa sürede yapılabilmesi büyük bir avantajdır.

Şahıs şirketi aslında Şahıs işletmeciliğidir. İsminiz ve Soy isminiz üzerinden tüm ticaretinizi yaparsınız. Şahıs şirketi sermaye olarak diğer şirketlere göre çok daha azdır. Ayrıca çok daha hızlı açılabilmektedir. Şahıs şirketi sahipleri Gelir Vergisi Mükellefidir. Kazançları gelir vergisi dilimlerinden vergilendirilir.

Sonuç olarak şahıs işletmesi karmaşık olmayan, küçük boyutlardaki işletmeler için en uygun şirket türüdür.

E TİCARET ( Trendyol, Hepsiburada, N11, Gittigidiyor )  E-ticarete nasıl başlanır, e-ticaret nasıl yapılır ve aşamaları nelerdir, internette satış yapmak için bilinmesi gerekenler nelerdir,

E ticaret şirketi açmak için bir şahıs ya da limited şirket kurabilirsiniz. Bu iki şirket modeli için de farklı belgelere ihtiyaç duyulmaktadır. Küçük bir dükkan yada ofis açacaksanız şahıs şirketi sizin için idealdir. İleride işlerinizi büyütürseniz Şahıs şirketini Limited Şirkete çevirebiliriz. E ticareti sanal ofis veya home ofis olarak da yapabiliriz.

Şahıs Şirketi Kurmak İçin Gerekli Evraklar

Şahıs şirketi açmak için Aşağıdaki evrakları tam ve eksiksiz olarak hazırlamanız gerekmekte…

Kira sözleşmesi (işyeri kira sözleşmesi veya kendinize aitse tapu)

İkametgâh belgesi (E-Devlet)

İmza beyannamesi (Noter)

Nüfus cüzdan fotokopisi

Şahıs İşletmesi Kuruluş süreci

 Kuruluş işlemleri son derece basittir. İşletme sahibi yukarıda sayılan evraklarla birlikte ofisimize gelip teslim ettikten sonra 1 gün içinde şirketin açılış işlemleri tamamlanır ve vergi levhası aynı gün temin edinilir.

Meslek odası veya Ticaret Odasına kayıt gerekiyorsa işlemleri yapılır. Kaşe basımı ve banka hesapları halledildikten sonra ticari faaliyete başlanılabilir.

Şahıs Şirketi Kurmanın Avantajları ve Dezavantajları

Şahıs şirketinde aylık muhasebeci ücreti diğer şirket türlerine göre çok daha düşüktür.

Şahıs şirketinde elde edilen kara göre kademeli olarak vergi hesaplanır. (%15 ~ %40)

Şahıs şirketinde noter masrafları diğer şirket türlerine göre çok daha az olacaktır.

Limited şirkette elde edilen kardan ödenecek vergi sabit %22 oranında hesaplanırken, şahıs şirketlerinde artan gelir durumuna bağlı olarak %40’a varan oranda vergilendirilebilir.

Genç Girişimci Teşvikinden Yararlanma Şartları Nelerdir?

İlk defa gelir vergisi mükellefi olmak

29 yaşını doldurmamış olmak ( 30 yaşından gün almamak )

3 yıl vergilendirme döneminde, elde ettikleri kazançların 75.000,00 TL’lik kısmı Gelir Vergisinden İSTİSNA tutuluyor

1 yıl boyunca Bağ-Kur prim desteği sağlanacaktır. Böylece aylık olarak

Ödenmesi gereken prim 1 yıl boyunca Devlet hazinesinden karşılanacaktır

Şahıs Şirketi İçin Kira Stopajı Öder miyim?

İşyeri adresiniz dükkan, ofis ya da oturduğunuz ev (Home Ofis) de olsa, net kira tutarının 1/4 ‘ü sizin ödemeniz gereken stopaj tutarı olacaktır. Örneğin; kira sözleşmeniz aylık net 1.000 TL ise, kira tutarınız için her ay 250 TL kira stopajı hesaplanır ve her 3 ayda bir 750 TL şeklinde muhtasar beyannamenizde tahakkuk edilir.

İşyeri adresinizde kiracı değil, tapulu sahibiyseniz kira stopajı ödemezsiniz. Ya da sanal ofislerde olduğu gibi adresinizi bir şirketten kiralama söz konusuysa yine kira stopajı ödemezsiniz. Home ofis veya sanal ofis olarak da kuruluş işleminizi gerçekleştiririz.

Şahıs Şirketi Kurmak İçin Kendi Ev Adresimi Kullanabilir miyim?

Evet, şahıs şirketi kurmak için kendi ev adresinizi kullanabilirsiniz. Bir girişimci olarak yaptığınız işleri yasal prosedürlere uygun biçimde (fatura kesmek, yapılan masrafları vergiden düşebilmek) sürdürebilmek için şahıs şirketi kuruluşunuzu oturduğunuz ev adresi olarak (Home Ofis) gösterebilirsiniz.

Şahıs Şirketi Kurmak İsteyen Bir Girişimci Hangi Vergileri Öder?

Şahıs şirketi kuran bir girişimci, gerçek kişi mükellefiyet tesis etmiş olur. Gerçek kişi mükellef için aşağıdaki beyannameler düzenlenir. Bunlar;

Her ay KDV Ödemesi

Her ay çalışanınız varsa SGK primi ödemesi

Her ay Şahıs Şirketi Sahibinin BAĞ-KUR primi

Mali Müşavir Ücreti

Üç ay da 1 Stopaj Vergisi

Üç ay bir Geçici Vergi

Yıllık Gelir Vergisi

Şahıs Şirketinde Fatura Basımı ve Kaşe

Müşterilerimize ücretsiz e-arşiv fatura sistemini hazır hale getirip, faturaları buradan E arşiv fatura olarak düzenleyebilirsiniz.

İsterseniz Maliye Bakanlığı ile anlaşmalı matbaalardan da fatura bastırabilir ya da kırtasiyeden fatura koçanı satın alıp notere de tasdik ettirebilirsiniz.

Şahıs Şirketi Aylık Muhasebe Ücretleri;

Şahıs şirketi kurduktan sonra aylık olarak muhasebe defteri tutma ücreti ödemeniz gerekmektedir.

İşletmelerin türüne göre ve işletmede çalışan sayısına göre fiyatlar değişmektedir.

Uzman Olduğumuz ve Tüm Detaylarına hakim Olduğumuz Şirket Kuruluş İşlemleri, Mali Müşavirlik ve Muhasebe İşlemlerinin Takibinde Birçok Mükellefimize Hizmet Vermekteyiz. Şirket Kuruluş İşlemleriniz İçin En Uygun Maliyetlerle ve En Hızlı Şekilde Tüm Ekibimizle Hizmetinizdeyiz. İşletmenizin Dinamik ve Daha Şeffaf Yapıya Kavuşmasında, Devlete Karşı Vergi ve Bildirimlerinin Zamanında ve Eksiksiz Olarak Yapılmasında Tecrübemiz ve Birikimimizle Daima Yanı Başınızdayız. info@sirketkurulusislemleri.com